понеділок, 7 лютого 2011 р.

Ми - мірошники

Цікаво, а як зерна перетворюються на борошно?

Для цього ми взяли простий млинок для кави. Спочатку перемололи зерна пшениці, а потім – жита.







Ми отримали щось схоже на пісок з крупинками різної величини та різного кольору.
Перемелене зерно ми перебирали пальчиками, нюхали та пробували на смак.


Але наш млинок не перемолов всі зернятка на справжнє борошно. Лише на кришечці від млинка ми побачили тоненький шар того, що хотіли отримати! Справжнє борошно!



Скільки ж треба багато зерна, щоб отримати те борошно!

2 коментарі:

  1. Тепер я розумію, чому хліб називають золотим. Скільки ж зусиль треба, щоб отримати звичайний буханець чи батон. Напевне, тепер всі учасники проекту по-іншому будуть тримати в руках хліб. Будемо розуміти, скільки праці і любові вкладено у нього.

    ВідповістиВидалити
  2. Надзвичайно цікаве дослідження. Тепер можна уявити скільки зерняток потрібно, щоб отримати борошна на одну паляницю.

    ВідповістиВидалити