четвер, 3 лютого 2011 р.

Правила хлібного етикету.

Хліб супроводжує нас все життя. Ми настільки звикли до нього, що навіть не задумуємось над питанням як правильно їсти хліб. Разом з тим існують певні правила хлібного етикету.
1. Хліб ніколи не беруть виделкою - його слід брати рукою.
2. Хліб ніколи не відкушують від цілого куска - невеликі кусочки  потрібно відламати пальцями лівої руки від скибки хліба і покласти у рот. Вилку, при цьому, слід покласти на край тарілки зубчиками до верху.
3. Не можна кришити хліб в тарілку, для того щоб збирати ним соус з тарілки.
І в завершення "золоте" правило поєднання хліба з іншими продуктами: продукти з великим вмістом жиру слід істи з житнім хлібом, а пісні продукти - з пшеничним. Овочі і зелень ідеально смакують із будь-яким видом хліба.

Ці правила етикету для Вас підшукала Марічка....

3 коментарі:

  1. Цікаві правила!!! Дякуємо, Марічко!

    ВідповістиВидалити
  2. Я ще таке знаю: цілий шматок хліба не прийнято мастити маслом. Це краще зробити, поступово відламуючи шматочки й намазуючи маслом кожний з них!

    ВідповістиВидалити