понеділок, 7 березня 2011 р.

Кольорова манка - засіб для створення чудо-подарунку.

А чи любити Ви дарувати подарунки? Якщо так, то пропоную Вам зробити подарунок своїми руками. Адже Вашим друзям, рідним надзвичайно буде приємно отримати подарунок, якщо вони дізнаються, що Ви його робили власноруч. Пропоную виготовити вітальну листівку за допомогою диво-манки. Чому диво? - запитаєте Ви. А тому, що наша манка не звичайна, а КОЛЬОРОВА! Отож давайте підготуємось та розпочнемо роботу із створення кольорової манки.

   Нам потрібно: манка, одеколон (бажано попередньо узгодити з татом, чи можна використати його улюблений одеколон, а найкраще його придбати), гуаш різного кольору (жовтий, червоний, зелений, синій), твердий аркуш картону, ложечка та посудина для приготування диво-манки.







Отож наливаємо у посудину невелику кількість одеколону та додаємо туди трішки гуашу. Вимішуємо до отримання однорідної рідини. До отриманого розчину додаємо столову ложку манки. Отриману суміш ретельно розмішуємо до отримання "кольорової" кашки без грудочок.




Після цього кашу обережно виливаємо на твердий картон, та розтираємо цю суміш рівномірно на картоні.






Картон з "кольоровою" кашею залишаємо на деякий час у теплому місці, для того щоб він висохнув.







 Підсушену масу акуратно зішкрібаємо з картону.





В результаті отримаємо чудо-порошок у вигляді кольорової манки, який акуратно висипаємо у сірникову коробку для подальшого використання у нашій творчості.
Отож, чудо-порошок одного кольору ми отримали. Повторивши все ще раз, отримаємо порошок іншого кольору. Бажано отримати хоча б три-чотири різних кольори.
А тепер, можна сміливо розпочинати роботу над створенням малюнку за допомогою кольорової манки.
Для чого, картон намазуємо клеєм ПВА, за допомогою пензлику, та наверх клею посипаємо кольоровою манкою. А далі, експериментуємо та створюємо будь-які картинки за допомогою різнокольорової манки.
Удачі Вам у створенні малюнків. Я точно знаю, що Ваш малюнок буде найкращим та найціннішим подарунком, для людини, яка його отримає.

P.s.  Цей дивовижний рецепт приготування нам розповіла наша вчителька Світлана Богданівна. Дякуємо! Було надзвичайно цікаво експерементувати.

Марічка Чапля  (НВК Гроно, 2-б клас)

Немає коментарів:

Дописати коментар