неділю, 5 грудня 2010 р.

Запрошуємо до проекту!

Де б ви не накривали на стіл, яких би страв не наготували, всі старання будуть марні, якщо забудете про хліб. Спробуємо оцінити сонячне світло, красу землі і тепло рідного дому. Щоб ми не задумували, про що не мріяли - усьому міра хліб. В ньому основа нашого благополуччя, він - запорука усіх наших радостей і надій. Як говорили в давнину: "ЗЕМЛЯ НА ЗЕРНЯТКУ СТОЇТЬ..." Який шлях хліба від зернини до хлібини? Чи знаєте ви, друзі, як хліб потрапляє до столу? Хліб… Ось він — свіжий, м’який, запашний — лежить на вишитому рушнику. Від нього іде запах золотої ниви, спекотного сонця, чується пісня жайворонка. Про що цей проект? Про те, що завжди було турботою і радістю людини, чому вона віддавала свій труд і талант. Про те, що для кожного з нас звичне як сонячне світло чи дихання. І таке ж необхідне. Про те, без чого не уявити ні степової далі, ні світанку, ні рідного дому, - про хліб.
Запрошуємо учнів 2-6 класів взяти участь у цікавому проекті "Сила від хліба, хліб від землі..." 

І етап – грудень 2010 - січень 2011
Реєстрація учасників. Команди учасників створюють блог, де будуть зібрані матеріали кожної із команд.
ІІ етап – січень-лютий 2011
Визначення учасниками проекту основних проблем та напрямків учнівського дослідження, пошук та накопичення інформації за напрямками:
  • Вирощуємо колоски (школи-учасники проекту спостерігають за пророщеними на шкільному вікні зернами пшениці, ведуть щоденник спостережень про дослідження особливостей росту; умови, необхідні для проростання насінини; умови росту й розвитку рослини)
  • З глибини віків (історія хліборобства в Україні)
  • Вузлики на пам'ять (народні традиції та обряди, прислів'я, казки, легенди...тощо, пов'язані з хліборобством)
  • Прошу до столу (рецепти з використанням борошна)
  • Хліб у наших магазинах (дізнаємося, який із сортів хліба, що продаються у наших магазинах, найбільш корисний)
  • Шкільна булочка (розмова по щирості: чи завжди ми шануємо хліб, який тримаємо в руках щодня)
Результати спостережень учасники проекту викладають у своїх учнівських блогах. Визначаємо, які ще соціальні сервіси ВЕБ 2.0 були корисними у роботі над проектом, в блогах даємо посилання на ці сервіси.
ІІІ етап – березень 2011
Екскурсія на хлібзавод або приватну хлібопекарню
Створення підсумкових презентацій, випуск шкільних бюлетнів, обмін буклетами між учасниками проекту, активне спілкування-коментування дописів у блогах, обговорення накопиченого матеріалу.
ІV етап – квітень-травень 2011
До Великодніх свят учасники проекту печуть власноруч або за допомогою батьків, шкільних кухарів пасочки, пиріжки, пампухи...тощо Своїми хлібобулочними виробами учасники проекту обмінюються, пригощають один одного. Підведення підсумків.

Шукаємо однодумців!!! Будемо раді вашим пропозиціям, коментарям, порадам.

Немає коментарів:

Дописати коментар